Jump to content

ddezso

Members
  • Posts

    342
  • Joined

  • Last visited

About ddezso


  • User Group: Members


  • Member ID: 9108


  • Title: All questions few answers


  • Content Count: 342


  • Content Post Ratio: 0.06


  • Reputation: 1


  • Achievement Points: 2,343


  • Member Of The Days Won: 0


  • Joined: 10/31/2005


  • Been With Us For: 6133 Days


  • Last Activity:


  • Currently:


Clubs

Contact

  • Map Location
    Scottsdale, AZ

My Cars

  • About my Cars
    1970 240Z #3137

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ddezso's Achievements

RiZing Star

RiZing Star (9/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. It worked. Thanks! I removed the small hoses under the float, drained what was in there (not good), and used the wee red WD40 stick to poke at the floats. Sure enough one of them was stuck. After one false start, then letting it sit for a couple of hours it's now running. I can tell it hasn't for a while so tomorrow I plan to let it get all warmed up. Anything to know about running one of these that's sat without running for around 2 years?
  2. Thanks. Is there any way to unstick short of tearing them apart? Z Therapy sent me these carbs (years ago)
  3. I finally got this sorted out. The fuel in my tank was basically varnish so I drained it, then blew compressed air back down the fuel lines to make sure they were clear. I put in fresh gas and was able to get it started. It limped along for a bit. Clearly I'm getting fuel no problem now. But now there's a new problem. Once it's running it doesn't take long for fuel to start dripping out the bottom of the air filter. It seems fuel is coming out of the carbs into the filter. After about 30 seconds I figure there was 1/8 to 1/4 cup of gas on the garage floor. I have no idea how to troubleshoot this. Any ideas? Thanks
  4. Thanks folks. Yes, 14160 is firewall stamped. I just dug through my files and found the VIN that was on the door when I bought it: HLS30-0003137. The Arizona DMV took the car into their secret inspection garage when I was getting it titled, presumably to inspect it for stolen stuff. It passed that but they removed the door VIN plate and replaced it with a state issued VIN. I've been under the car plenty and didn't notice any obvious splicing. Regarding pictures I've got plenty in my gallery: http://www.classiczcars.com/user/9108-ddezso/. Admittedly old and some that document the work but it's not deteriorated visually from here. I think I'd like to get the repairs done and am ill equipped to do them. Does anyone here know of a good place in the Phoenix area that can do proper work on these cars like I need on my fuel tank?
  5. I am looking to sell my 1971 240Z but am having a hard time coming up with an asking price. I've stopped paying attention for a long time to what is selling. I've had the car here in Arizona since around 2005. I hope you guys might have some advice. First, here’s the story of the car as I know it: I bought it around 2005 from an ad online for around $4,500 sight unseen from a guy in Chicago. The car was built in late 1970 but is a model year 1971 240z. Once I got the car I set out to find out when it was made using the VIN numbers. The car had one VIN inside the door jamb and another different one inside the engine compartment which is HLS30-14160. I can no longer find the VIN that was in the door jamb because the Arizona licensing inspectors removed it and replaced it with a new state issued VIN but I remember it was a very low VIN number. This means the car is obviously not an original numbers matching car. It was put together from two cars at some point a long time ago. It also failed the Arizona emissions inspections and has a permanent emissions waiver in AZ. Here are the issues with it now from what I remember: The gas tank leaks if filled over halfway and the device that sends the fuel level to the gas gauge doesn’t work. I have a replacement gauge to be installed but the tank really needs to be pulled, boiled, sealed, and new fuel hoses put in (along with the new gas level sender) The car won’t start now and fuel isn’t getting to the engine. This is either an obstruction from the old tank and hoses, or a faulty fuel pump. I haven’t figured it out The brakes are squishy and it loses brake fluid slowly. I think the brakes need to be bled and possibly a leaky brake like replaced The parking brake doesn’t work. That cable will need to be replaced The turn signals work sometimes, but usually don’t. I haven’t figured out that one I replaced the cover to the heating controls and to do so had to take apart the wires that connect the heater controls to the internal mechanism that opens the vents, etc. I have all the parts but it needs to be put back together I have the original AM radio installed in the dash (I spent $250 to get that) but it’s not connected or workingI also spent $900 to get the carbs balanced and synced, had a valve adjustment, replaced front rotors, pads, and brake hardware, new shocks and springs. The paint is solid but not original. Next to zero rust anywhere which is huge for one of these. Here’s the list of parts I replaced RH Armrest Dash Protector Carpet Air Filter Outer Shift boot GEARSHIFT BOOT-INNER HANDLE-WINDOW REGULATOR-BLACK DOOR HANDLE-OUTSIDE-LH DOOR HANDLE-OUTSIDE-RH HANDBRAKE BOOT-BLACK SEMI-METALLIC BRAKE PADS-FRONT NEW CENTER CONSOLE LUGGAGE RISER TRIM STEERING COLUMN COVER New Carpet Shift Knob Map Light Map light frame Heater Control Panel Center wheel caps with Z logos Spark Plugs Steering Wheel and knob Heater Control Knobs door lock knobs plug wires sill plates kick plates Gas tank flap gas door bumpers 9 new emblems installed front bumper rubber rear bumper rubber new points Original AM radio Thermostat housing Thermostat top Front rotors Front brake pads and hardware kit Hood adjustable bumpers Hood bumper side Cowl to hood seal Rubber bumper inspection lid Hatch dovetails Hatch stopper assemblys Hatch side rails rubber bumpers Accelerator/clutch/brake pedal pads Ignition Coil All brake light bulbs Engine compartment light Metal wiper blade holders with blades Door rubber bumpers Braided PCV hose PCV Valve Fuel filter New floor plugs Braided PCV breather hose Ignition Coil Resistor New SU's Original Radiator hose clamps All hatch weatherstripping All rubber fuel lines Top and bottom radiator hoses Water outlet connector 3 way water pipe heater hoses firewall grommets for heater hoses Master vac valve Rear water outlet connector Steering column coupling bushing Distributor cap Distributor points, rotor Shocks Springs New battery Dec 2014
  6. Thanks. I'll have a go with these ideas tomorrow and report back.
  7. Hi there. I used to be active in this forum ages ago but three kids in a row took me out of the Z Car scene for a long time. I've got a 1971 (build late 1970) 240Z that a few years ago I had running in top order. The last time I drove the car was over a year ago, and after that time (started right away and ran great) I failed to start it for 9-10 months. A few months ago I went out to start it and it just wont fire up. I am not at all a mechanic and know very little about cars sadly. I just love Z cars since I got my first when I turned 16. Anyway - the car has a fresh new battery, it cranks and cranks. I just changed the fuel filter and the lines were dry to and from the filter so it's clear I have a fuel problem. I'm assuming I have spark but obviously that doesn't matter without fuel. Here's my first question: I've just changed the fuel filter and there was no gas on either line in or out. After the change I cranked and cranked it assuming I'd get fuel to the filter but it's still dry. How do I troubleshoot from here? I am assuming a fuel pump issue or gummed up fuel in the tank. What would you guys do next? Incidentally, I am trying to get it running so I can sell it. I am in Scottsdale, AZ. Thanks Derek
  8. I really need to get my fuel tank pulled, cleaned, sealed, new sender unit installed, hoses etc to stop some leaks and bad smells. My main man Gary from Spanky's has moved to Texas. . . . Is there anyone out there in Phoenix who can recommend someone good to work on my Z? I really don't want to get into pulling fuel tanks apart.... Thanks
  9. My Dad used to play me his records when I was a litle kid. I am really sad right now.
  10. And for the record I got a radio from Baddog about 2 years ago.....
  11. The best Z guy in town is Gary Meekins at Spanky's Auto. He is the nicest and most helpful guy ever. http://www.spankysautobody.com/
  12. Wish I could get out. It's 70 and sunny here in Scottsdale but I've been stuck with a fever > 102 degrees for three days now. .. . Wish me luck!
  13. Nonsense logic. An irrelevant coincidence.....
  14. it'll be 90 degrees where I live tomorrow - I think I'll go for a spin...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.