Jump to content
Jaymanbikes

Lowering springs and new struts 280z

Recommended Posts

About a year ago I installed new KYB struts and Vogtland lowering springs.  The end result was the ride height I wanted but the the ride was harsh and I had a noise in the rear that I couldn't seem to determine the source.  I did this work along with replacing all the bushings in the car and so I wasn't sure really what where the noise originated.  I tried virtually everything to track down the cliunk that would occur during short sharp bumps.  

Today I installed a new set of Tokico struts and lowering springs, I got a great deal on the whole set-up so I thought what the heck, will give it a rip.  Wow!  What a difference!  The ride quality is so much better and that noise is long gone.  I'm still not totally sure what the issue was but glad it's gone.  My guess is that it originated from the strut cap that came with the KYB's??

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0294.HEIC

IMG_0300.HEIC

IMG_0307.HEIC

 

 

 

IMG_0306.HEIC

Edited by Jaymanbikes

Share this post


Link to post
Share on other sites

The gland nut (strut cap?) is supposed to clamp the shock body tightly in to the strut tube. So it's not so much the nut itself but whether it was working properly.

Can't see any of your .HEIC files, whatever they are.

Where'd you get the Tokicos?  Craigslist, eBay?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got the springs and struts on EBay, it was a kit that was purchased some time ago and never used. Not sure whats going on with my pics, I have posted pics without issue many times. IMG_1520252604.332063.jpg.335dd5049bab5ecad7876a5249bd005e.jpgIMG_1520252630.547309.thumb.jpg.14a76568e415dccbab038e1cd9e1511f.jpgIMG_1520252653.350048.thumb.jpg.16f58f1addc442c981ef15e85e7e6980.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Classic Zcar Club mobile

 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
I got the springs and struts on EBay, it was a kit that was purchased some time ago and never used. Not sure whats going on with my pics, I have posted pics without issue many times. IMG_1520252604.332063.jpg.335dd5049bab5ecad7876a5249bd005e.jpgIMG_1520252630.547309.thumb.jpg.14a76568e415dccbab038e1cd9e1511f.jpgIMG_1520252653.350048.thumb.jpg.16f58f1addc442c981ef15e85e7e6980.jpg
 
 
Sent from my iPhone using Classic Zcar Club mobile
 


What size springs and struts did you use? Do you have the model numbers? Looks fantastic! Thanks..


Sent from my iPad using Classic Zcar Club mobile

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 minutes ago, Jaymanbikes said:


Its a kit from Tokico that doesn’t exist anymore, found them NOS on EBay.


Sent from my iPhone using Classic Zcar Club mobile

I'd love to buy these but they no longer exist either. :(

http://www.redline360.com/tokico-hpk-shocks-springs-kit-nissan-240z-260z-HPK251

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.