Jump to content

IGNORED

Bad Compression on #1


zack_280

Recommended Posts

I bought a 240Z in Little Rock, AR last month. It has had some engine work done including a new Isky Stage III cam, E31 head with '81 ZXT block and flat pistons. (Note this is what I was told when I bought the car and I am assuming that what I was told is correct) The engine was built 4 years ago by Radatz racing in Atlanta. It has approximately 5,000 miles on it. It was running rich when I bought it (and it still is). I just did a compression test and came up with the following numbers:

Cylinder Compression

1 25 (Plug looks like it has a film of oil on it when removed. I added some oil and that raised the compression to just under 30psi)

2 195

3 195

4 205

5 195

6 205

All of the other plugs will build up a film of carbon within ten minutes (the time it takes to warm up before the test).

I am looking for any suggestions. I'm not really sure what I might have to do to fix it.

Thanks in advance.

Zack

Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 86 Guests (See full list)

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.