Jump to content

NA&CH

Members
  • Content Count

    32
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by NA&CH


  1. Well I am back... busy with my business and figured I would tinker(bc looking at non running beauty kills me). It takes work to get a to start after it sits for a while. Once I did start it and adjust idle screw(still no ztherapy dvd) my fuel gauge would read 3-4 psi. Once warm and idling rough(I feel) and at 750-800 it was below 3psi. I have never dropped the tank nor changed the fuel pump. I have changed the filter from the tank pictured earlier. Would I gain or narrow anything by routing a line direct from the filter to the hard lines in the engine bay and the return direct to tank? Eliminate the hard lines under the car for a test? Change the fuel pump for a new one? 

    Still searching for an answer for the ole girl. 

    Chris 

    20190406_151415.jpg

    20190406_151340.jpg

    20190406_160207.jpg

    20190406_160202.jpg


  2. No I have not. I need to do that and read read read the several pages I have marked about the SU. I picked up tube but way to big. Need some smaller hose. I found the picture with the coat hanger and marking the bowl at 23mm from top of bowl. 

    Boca not far from Marco hahaha. 

    Does anyone have contact info for Ztherapy. I would like to see if they have the Just Su DVD hell I'll buy a VHS and tube tv... 

    Chris 


  3. Same here. I'll fly you in for a weekend. Hahaha

    Yes the adjustment screws on the bottom of the carbs. I was just tinkering with items and when I adjust the nozzle height nothing changes on the rear carb. I do notice the hose going to the float bowl is stuck. The one that is connected to the choke cable. And typing this probably means I have the choke cables connected while adjusting...The rear carb is cleaned. I set the needle height. The air coming from both carbs is set,(using this term lightly) to 5 on the syncroguage. Not using the unisyn. 

    I am going through and reading the carb tuning adjustment threads. I need to watch some videos. 

    On the rear carb no matter where the adjustment screw is the car stalls when I pick the the piston. The front carb ig elevates and settles out. The rear always wants to die. 

    Chris


  4. Just played with the adjustment. Seams like the carbs are pulling the same. I will have to take the car out for a drive tomorrow. I have my mechanic friend coming to check out the battery issue. Car idles at 1k. Cant get that lower unless I am doing it wrong. Going by the dirty su adjustment. They both suck the same. The balance screw was down about 3/8" inch and when bliping the throttle the front car did nothing. I backed that out and now the balance screw / bar is sloppy but both make the sucking sound. 

    I have yet to adjust the rich lean screws. Have not been able to drive. I am going to get new gas and put some in for the ride tomorrow. See what happens. 

    Should the balance bar set screws be "sloppy loose"

    Thanks again everyone. 

     

    Chris 

    20180803_182410.jpg

    20180803_182406.jpg

    20180803_182403.jpg


  5. Car runs and idles. Driving was the issue. The car would sputter under throttle. The car has about an 1/8th of a tank of gas. Could that be my issue all along? Never had any issue with the car doing 45-1hr trips in Florida April may heat. I have been reading the dirty su carb tuning. I will try some and try to drive it tomorrow. 

    The battery issue is prob from the push button ignition or cig lighter. 

    The electronic distributor parts were brought up and I figured changing them out anyway. 

    Thanks again,

    Chris 


  6. Thanks a bunch for the ideas and tips guys. I have my auto mechanic(electrical) going to search the power pull this weekend.

    One of the very first comments was that the electronic parts I had could by my issue. I know I opened a "can of worms" with the carbs but if there is not enough spark getting to the sngine could that cause anything with the carbs? Typing this and reading  makes believe I know that answer... Just typing out loud.

    I'll look up float bowl adjustment. And check things off...

    Any YouTube watches I should look at? 

    Chris


  7. @Captain Obvious nothing from ztherapy. I called and spoke with @Bruce Palmer and he told me to call Steve. The number for Steve just rings. Oh well. 

    I am lost. I received the gaskets for the float bowl. Installed and no leaks. Also no fuel flowing from the velocity stack. So 1 thing I think may be fixed. The level. I'll have to check that. I blew into the fuel line and played with the float bracket so it would be parallel with the top. All items work here. The pin there is no leak or something stuck. 

    I did notice nothing changes when I take the vacuum hose off of the distributor. I also read try blowing into the distributor through the hose. Nothing moves and the engine does not change idle, die nothing. 

    The car will not start with 2.5 turns down from the adjustment screw. I had to go to 4 turns to get it to start and idle. 

    I feel the car is working on the back 3 and that is all. I have in my possession a flame thrower 1.5ohm and the electronic spark parts. Should I change those out and then start playing with the carbs?  

    I also purchased a new balance bar bc my OEM one was missing the spring screw on the front carb side. Originally zip tied together. And looks like the new one with the screw is no different. I am missing something here. 

    Anyone want to sell me a Just SU video? I am looking for the white towel emoji.... 

    Thanks all again,

    Chris

    Oh and I have something pulling power enough to kill off a brand new optima redtop battery....


  8. @Captain Obvious I purchased the z with a "msa" header and straight 3" bent metal... car was obnoxiously loud. Car ran and drove perfectly fine. 45min cruises no issues at all in FL. I did have always a half to full tank. I never really got into the throttle say to redline yo see if I had any sputter or missing of sorts. The car was to loud. But this issue would have definitely been felt. 

    I purchased a Zstory exhaust and had that installed. Changed nothing else besides the exhaust. When the car returned i took the car out for a test sound drive. First to second then i roll into the throttle once i got past 4k the car started to sputter and would shut down the tech would jump fuller redline to 0 back to rpm. Then idle fine. I u-turn do the same thing and the c Ir shuts off and does not turn over. Eventually when cooked down it started up idled ok. The car had a 1/4 or lower. Closer to 1/8 tank. I then replaced the gas filter after the fuel pumps out back. 

    I drove into the carb cleaning and now cant di anything until my gasket arrives. 

    Vacuum seemed fine; compression 170-180 across the board. 

    I did notice before pulling the front carb off that when I would blip throttle there was no suction. I adjust the mixture screw(behind dashpot by connector rod) before I knew the adjustment screw below. Never did do a test drive before the gasket broke on the float tank. 

    Mechanic also said the float angle was way off. 

    Hope this helps helping me @Captain Obvious

    Thank you all for the help,

    Chris


  9. Waiting on parts to fix some items. I have tried to call Ztherapy several times are they still doing carbs? I spoke with Bruce and he told me to call Steve and no answer? The number Bruce gave me just rings for a few minutes.  

    I will see when I receive the gasket for the float and adjust the float if that works for me. 

    I went by a Mechanics shop who works on antiques. A lot of euros and he was telling me to clean the needle with 1k sand paper clean it up a little? Anything on this? 

    Thanks again,

    Chris


  10. The rear carb I push and it works freely. It also has the return spring. 

    Front carb when I push the pin it is a struggle to push it and it "comes down" no clunk. A slight sound. 

    I have ordered a new coil and electronic ignition. PerTronix system. The gaskets for float and Misc screws for the balance bar. Also a call into Ztherapy. 

    Chris 


  11. Thank you mark. I meant the oil dip stick. When that is in the piston is tough and not smooth. I order some gaskets and su oil for the proper parts. I thought the markings were Ztherapy. I have a call into them about their carbs. But if I have a set maybe just a rebuild. They are from 04 though. 

    Chris


  12. Cleaned the front carb. Saw some markings. Any idea what they mean or are for. Also the piston pin with oil seams to be causing the piston to drag? Without the pin in the piston is free moving. With it installed it is tough to push up and it slides down... my gas gasket is broken and need a new one. Loss fuel in start up... Gas is also dripping from velocity stack just sitting. 

    I turned the jet adjustment all the way lean when it was out. Righty tighty. 

    Also should getting the float out be a royal PITA and me being afraid of breaking it?

    Next rear carb cleaning. But I need a gasket to see if what I did was good. 

    20180721_143842.jpg

    20180721_142001.jpg

    20180721_154738.jpg

    20180721_141927.jpg

    20180721_143902.jpg

    20180721_141923.jpg

    20180721_143857.jpg

    20180721_143853.jpg

    20180721_141920.jpg

    20180721_143847.jpg

    20180721_154734.jpg

    20180721_141950.jpg

    20180721_141948.jpg

    20180721_154730.jpg

    20180721_143911.jpg

    20180721_141930.jpg

    20180721_143907.jpg

    20180721_141954.jpg


  13. Using the Uni-syn and the front carb has little to no air pulling when at 2k. The rear is working. It is rich but working. What would cause the front carb to not be "working" or is this normal. Also where should the distributor be set at advance wise? 

    Reading how to tune Su carbs now...

    Chris

    20180719_165407.jpg

    20180719_170857.jpg

    20180719_170849.jpg

    20180719_170841.jpg

    20180719_165411.jpg

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.