Sign in to follow this  
Razor

Brake light Problem

    Recommended Posts

    hi

    I noticed last night when I was driving another car and following my 240k the brake lights goes off when braking

    Headlights on 4 rear round red lights are on but when braking ride hand side brake light goes off but left side brake light works fine.

    any ideas?

    checked fuse

    checked bulbs

    all seems to be fine

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Did you visually inspect the bulbs, or did you use a DVM to insure that the filaments in the bulb aren't open (broken)?

    If the bulb is indeed good, then you could use a continuity tester or the DVM to insure that the wiring is ok. Basically, you want to make sure that there is a measurable voltage on the lead when the brake pedal is depressed. Just guessing, it should be around 13-14 Volts with the car running, probably 11 or 12 volts with the car off, but I'm not sure if the voltage is reduced elsewhere in the circuit.

    A wiring diagram for the brake lights would be a big help to make sure you have the correct wire.

    Kenny P.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    I did checked the filaments and they are all good

    will check wiring later this afternoon when I go home.

    cheers

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    I noticed something new.... 2 brake lights work when headlights are off as soon as you put the headlights on if you press the brake pedal the right side brake light goes off (both filaments)

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    Sign in to follow this