Search the Community

Showing results for tags 'not starting'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Categories

  • Interior
  • Exterior
  • Electrical
  • Engine & Drivetrain
  • Fuel System
  • Exhaust
  • Body & Paint
  • Suspension & Steering
  • Wheels, Tires & Brakes
  • Z News
  • Technical Articles

Forums

  • CAR TALK
    • Z
    • ZX
    • 510
    • 240K Skyline
    • Roadster
    • Fairlady
  • GENRE
    • History
    • Aftermarket
    • Racing
    • Concepts & Rumors
    • Shop Talk
  • MARKETPLACE
    • Vendor Marketplace
    • Classified Ad Forums
    • Garage Businesses
  • CLASSIC ZCAR CLUB
    • Chatterbox
    • Feeds
    • Video Center
    • Regional Talk
    • Club Website
    • Technical Articles
  • NW Arkansas Z Car Club's Discussions
  • Maryland Z Club's Discussions
  • Midwestern Z Club's Z Chat

Calendars

  • Zcar Events and Shows
  • Zcar Club Washington
  • Classic Car Shows

Marker Groups

There are no results to display.

Categories

  • Wiring Diagrams
  • Microfiche
  • Service Documents
  • Brochures
  • Factory Service Manuals
    • 240z
    • 260z
    • 280z
    • 280zx
    • 300zx
  • Manuals
    • Owner Manuals
  • Website Support
  • CAD Files
  • Software Tools
  • Tech Articles

Product Groups

  • Club Merchandise
  • Direct Advertising
  • Club Membership
  • Club Donations

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Categories

  • Z Cars
    • 240z
    • 260z
    • 280z
    • 280zx
    • 300zx
    • 350z
    • 370z
  • Other Models
    • 240k
    • 510
    • Skyline
    • Wagon
    • Trucks
    • Roadster
    • Sedan
  • Other Brands
    • Cars
    • Motorcycles
    • Trucks
    • Pets

Categories

  • For Sale
    • Cars for Sale
    • Parts for Sale
  • Want Ads
    • Cars Wanted
    • Parts Wanted
  • Completed Ads

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Real Name


Map Location


Occupation


ZCCA Membership ID


About my Cars


Website


Yahoo


Jabber


Skype ID


Facebook Page


Zcar 1 VIN


Zcar 2 VIN


Zcar 3 VIN


Zcar 4 VIN


Zcar 5 VIN

Found 3 results

  1. Hello guys! I'm new to this forum and recently new to the datsun world I purchased a 1981 280zx datsun that has been sitting outside a barn for about 4-6 years and since it still had the engine I decided to see if I can get it running before I even consider swapping the same l28e or if I get lucky the l28et. The first things I did was: change the oil, replace the fuel filter flush tank and replace gasoline (regular) replaced battery with terminals flush and replace coolant, spark plug wires (all in correct firing order) change ngk spark plugs (gaped .42 and added oil in each cylinder for lubrication) I cranked it with no luck, I heard the oil pump running loudly but decided to use starter fluid. Once started fluid was sprayed and the engine was cranked and the engine started and was running on starter fluid so my next steps were: clean injectors clean fuel rail replace o rings and insulation I cranked it again without starter fluid and it only cranked but didnt start. So I did a compression test and numbers were 140, 145, 145, 140,145, 155 so compression is pretty good being that 180psi is like new. I removed the fuel return line and cranked the engine and gasoline came rushing out, I tested the spark and its a blue with white tint, engine sounds like it wants to start so timing is good (?), exhaust smells like gasoline and has pulses, and it still doesnt want to start. Each time i remove the spark plugs after attempting to start it, i can see a little wetness on the tip and it smells like gas. It started once with starter fluid but now it just doesnt want to even with it. What do you guys think can be the problem? thank you!
  2. I am trying to determine if my ignition switch is bad. Some history on the issue: I have a starter button which connects directly to the starter. The starter will engage without the key by pressing the button. It will however not start if the ignition switch is not in the on position. I believe this is because there is no electrical flow or spark. Currently I have no electric flow when the key is in the arse or ON position, ie no wipers, blower etc. Also no spark. I used a multi meter and tested all 5 wire connectors that hook to the ignition switch, I have power in one only it is the white /red wire. Is this correct or am I susposed to have power in all 5 wires. I have attached a photo for clarity. Could someone please help I am at the end of my patience.
  3. Good Day, We purchase two 1975 Z's. I am the second owner to mine...keeping it classic. My son has one that he just rebuilt the engine... it ran fine before except it had excessive oil link from worn rings. It went back together fine, the engine cranks, doesn't fire. Check fuel and spark both are fine. He removed all AC components. He has gone through the Z-Bible Any suggestions thanks