Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'camshaft valve'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Categories

  • Interior
  • Exterior
  • Electrical
  • Engine & Drivetrain
  • Fuel System
  • Exhaust
  • Body & Paint
  • Suspension & Steering
  • Wheels, Tires & Brakes
  • Z News
  • Technical Articles

Forums

  • CAR TALK
    • Z
    • ZX
    • The New Z
    • JDM
    • 510
    • 240K Skyline
    • Roadster
  • GENRE
    • History
    • Aftermarket
    • Racing
    • Concepts & Rumors
    • Shop Talk
  • MARKETPLACE
    • Vendor Marketplace
    • Classified Ad Forums
    • Garage Businesses
  • CLASSIC ZCAR CLUB
    • Chatterbox
    • Feeds
    • Video Center
    • Regional Talk
    • Club Website
    • Technical Articles
  • NW Arkansas Z Car Club's Discussions
  • Maryland Z Club's Discussions
  • Midwestern Z Club's Z Chat
  • National Zcar Convention's Discussions
  • National Zcar Convention's Announcements

Calendars

  • Zcar Events and Shows
  • Zcar Club Washington
  • Classic Car Shows
  • National Zcar Convention's Events

Categories

  • Wiring Diagrams
  • Microfiche
  • Service Documents
  • Brochures
  • Factory Service Manuals
    • 240z
    • 260z
    • 280z
    • 280zx
    • 300zx
  • Manuals
    • Owner Manuals
  • Website Support
  • CAD Files
  • Software Tools
  • Tech Articles
  • Club Graphics

Product Groups

  • Club Merchandise
  • Direct Advertising
  • Club Membership
  • Club Donations

Categories

  • Z Cars
    • 240z
    • 260z
    • 280z
    • 280zx
    • 300zx
    • 350z
    • 370z
  • Other Models
    • 240k
    • 510
    • Skyline
    • Wagon
    • Trucks
    • Roadster
    • Sedan
  • Other Brands
    • Cars
    • Motorcycles
    • Trucks
    • Pets

Categories

  • For Sale
    • Cars for Sale
    • Parts for Sale
  • Want Ads
    • Cars Wanted
    • Parts Wanted
  • Completed Ads

Marker Groups

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Real Name


Map Location


Occupation


ZCCA Membership ID


About my Cars


Website


Yahoo


Jabber


Skype ID


Facebook Page


Zcar 1 VIN


Zcar 2 VIN


Zcar 3 VIN


Zcar 4 VIN


Zcar 5 VIN

Found 1 result

  1. Hello everyone. It's been awhile since I've signed on, and to be honest it's been awhile since I've touched my old Z. I was running the car all last summer, and it ran great. It had great power, and pulled really strong. I'm running ZTherapy rebuilt SU's which I synced and tuned, pertronix ignitor, and just an MSA 6 to 1 header. I rebuilt the engine but had the head sent out to Mancini machine, where I know they re surfaced it, and I can only assume they checked, repaired, and assembled the head correctly, as this was some years ago. I was driving the car one day and I thought the valve train sounded louder than normal so I preceeded to pop the cover off and check my valve clearances. I found that a few lobes on my cam are black, not shiny like the others. I also noticed that the oil is dark for how new it is. I'm wondering if I ran the valve clearances too tight on these valves and damaged the surface hardening of the cam. I ran Lucas oil stabilizer in this engine when I was driving the car as well. Also used some ethanol fuel treatment in the gastank. Any feed back would be greatly appreciated.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.